Page 1 sur 1

Recette Kakory

MessagePosté: Lun Fév 06, 2006 10:19 pm
par bastoon
Hello

J'ai vu a la tele une recette de Kakory mais il expliquait pas comment faire.
Je l'ai trouvé sur le net mais malheureusement pour moi en polonais :cry:

Alors qqn peut il m'aider ?

Inaczej zawijańce.
Jest to rodzaj dużego naleśnika - pierożka, w którym nadzienie stanowi odgotowana i zmielona soczewica, suto przyprawiona skwarkami. Ciasto, w które zawija się soczewicę, należy przyrządzić z ugotowanych i utłuczonych ziemniaków wymieszanych z mąką. Zawinięte kakory, poukładane na blaszkach, wypieka się w piecu chlebowym. Upieczone, suto okraszone tłuszczem, najlepiej spożywać na ciepło popijają mlekiem

Merci

MessagePosté: Lun Fév 06, 2006 10:51 pm
par eveWLO
"kakory" ? Co to jest :wink:

alors voila.....

MessagePosté: Mar Fév 07, 2006 7:59 pm
par bastoon
je sais que c'est fait a base de choux, champignon, lardons et lentilles et a priori le tout dans une pate.
maintenant je sais pas comment on les confectionne...sivouplai...de l'aide